1994 Dali
Dit plak-plastic-schilderij was voor mij destijds een uitdaging omdat ik het moest uitsnijden.

1994 Tjoeki
Mijn eerste pasteltekening van deze kat

1994 Vleermuis
Deze vleermuis ook gemaakt van plak-plastic was gezien het motief en het uitsnijden ervan een risico

1995 Parijs
Deze pasteltekening van een dronken man (Clochard) te Parijs tekent het contrast tussen armoede en rijkdom naast elkaar.

1995 Romeinse Villa
Deze acrylverf afbeelding spreekt voor zichzelf gezien de architectuur die men herkent als vervlogen tijden

1996 Oud Katwijk
Deze Acryl-afbeelding stond vroeger vlakbij de boulevard op een muur afgebeeld en had ik als opdracht voor iemand die hier een foto van had gemaakt in de jaren 70 toen de muur nog bestond.

1996 Psycological Metal Structure
Dit gigantische werk van diverse soorten acrylverf-beschilderingen en het plaatsen van stukjes koperen draad gecombineerd met diverse kleuren en texturen in 1 geheel is een aaneenschakeling van psychologische momenten en herkenningspatronen uit het verleden.

1997 Horizon
Dit grote doek weerspiegeld de horizon in felle olieverftinten gezien van het strand en was voor mij iets overheersend omdat de natuur zich niet laat aanpassen en zich kan manifesteren in prachtige contouren die men niet kan bedenken.

1999 Droom
Dit doek was beschilderd met olieverf wat zich makkelijk laat mengen zoals U kan zien bij de kleurschakeringen en hierdoor kan je je fantasie de vrije loop laten wat ik veelvuldig deed met paletmes natuurlijk.Het uiterlijk geeft bij olieverf ook een plastisch uiterlijk.

1999 Salonta Roemenie
Dit schilderij is gemaakt op een houten plaat beschilderd met acrylverf en diverse lagen textuur-gel om het motief duidelijk aan te tonen. Het was een geschenk voor een tehuis voor bejaarde mensen in een soort opvanghuis in RoemeniŽ waar vrienden van mij ieder jaar naar toe gingen met hulpgoederen vanuit Nederland.

2000 Victorie
Dit schilderij op houten plaat met invulling van metalen satť-stokjes en loden lijst en opgevuld met acrylverf in felle kleuren.

2001 De Aanval
Dit Symmetrische figuur in het midden wordt vanuit de hoeken aangevallen door kleinere figuren die ik eerst geschetst heb in wiskundige lijnen onder diverse hoeken die doorgetrokken worden. Met Acrylverf en de textuur met Gel ingevuld.

2001 Trimetrie 1
Dit doek is tot stand gekomen met het experimenteren van licht en schaduw en hierdoor ontstond er een schaduw op dit doek in diverse tinten die in kleur vertaald zijn van licht naar donker. Veel werk maar wel bijzonder volgens diverse ateliers in binnen en buitenland.Eerst met olieverf later met acrylverf.

2002 Trimetrie 2
Dit doek is hetzelfde in de serie van de eerste welke ontstaan is door te spelen met licht en schaduw maar nu in een andere kleur met textuur erbij en ook in Acrylverf i.p.v. Olieverf.

2003 Trimetrie 3
Eveneens het vervolg van de Trimetrie serie met andere kleuren en andere lijnen.

2003 Trimetrie 4
Het laatste Trimetrie schilderij die later (2015) in een ander schouwspel doorgaat met dezelfde techniek.

2004 New-York
Dit schilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van de ramp 09-11 omdat ik geen begrip heb voor mensen die toen feest gingen vieren terwijl er mensen uit dit hoge gebouw sprongen omdat ze anders levend verbrandden. Ik kreeg dan ook een bedankbrief en een boekje met foto,s na de brand van het departement uit New York omdat ik dit schilderij en mijn medeleven had betuigd aan de slachtoffers. Acrylverf met veel textuur en diverse materialen zoals gaas en metaal toegepast op een houten ondergrond.

2005 Transcent
Dit doek is geschilderd met speciale lichtgevende acrylverf en is gezien de afbeelding een soort doorgeefluik naar een andere dimensie.En zwart gecombineerd met kleur springt er echt uit vindt ik zelf.

2006 Trimetrie 5
Ik zei net dat Trimetrie 4 de laatste was maar 2 jaar later heb ik er toch nog 1 gemaakt met Bijbelse motieven erin verwerkt zoals de Hebreeuwse letters erin en een textuur aangebracht die de gekleurde ondergrond mooier maakt.

2007 Toekomst
Dit schilderij op een houten ondergrond met koperdraad erin verwerkt en veel gekleurde textuur met gel en tempex erin verwerkt met gezichten erin die vanuit de tralies dus vanuit een andere dimensie een positieve boodschap hebben als de wereld hier in chaos verkeerd.

2010 Fantasie
Dit doek weerspiegelt het aloude verhaal van meevaren na de dood naar de overkant dus naar je bestemming door een mystiek figuur zoals deze man met hoorntjes. De tegenhanger is een mooie vrouw die veel te jong aan haar eind is gekomen en een onbekende bestemming tegemoet gaat.Beschilderd met acrylverf en vele lichtgevende kleuren en textuur.

2011 De Vallei
Een rustgevende vallei met een grote boom erin en waarin kleur een grote rol speelt om een sprookjeseffect na te bootsen. Acrylverf in speciale kleuren geven het geheel een aantrekkingskracht.

2011 Bergen
Deze bergvallei is iets wat niet mijn ding is dus meer een oefening met acrylverf in tinten.

2012 Bevrijding
Dit doek beschilderd met acrylverf en gel-structuur met een ondergrondse tekening van het kruis en een duif uit Bijbelse motieven zoals bevrijding en aanbidding is iets wat mij interesseert en qua kleur en opzet leuk om te doen omdat er veel techniek bij komt.

2013 Conflict
IsraŽl is al jaren onderwerp van conflict in deze wereld. De werkelijke reden is nagenoeg niet zichtbaar voor vele mensen en regeringen omdat het een strijd betreft tussen God en de Duivel sinds de oorsprong van Adam en Eva. Men moet hier gelovig (Besneden)voor zijn en anders kan men deze strijd niet zien of herkennen.Beschilderd met acrylverf en veel geltextuur.

2013 Uitverkoren
Israel is bijbels gezien het land wat uitverkoren is omdat God een verbond heeft met Abraham ,Isaak en Jacob. Dit kan men in Genesis terug lezen en gezien de ontwikkeling van dit land sinds de oprichting in 1948 is wonderbaarlijk te noemen op allerlei gebieden waarin dit kleine landje zich profileert. Acrylverf, koperpoeder en gel-textuur plus staaldraad toegepast in dit schilderij.

2014 Gezichten
Dit moderne doek met allerlei gezichten erin verwerkt in diverse technieken en structuur met een diversiteit aan kleuren in acrylverf en spattechniek.Erg leuk om te doen vanwege de variŽteit.

2014 Kerkhof
Dit kerkhof is het eindstation voor vele mensen. Als men in God gelooft dan is het eigenlijk het begin van een eeuwig leven wat voor vele mensen niet te accepteren is omdat er nooit iemand teruggekomen is. Ik doel hier op een toekomstperspectief vanuit de Bijbelse profetieŽn.Gemaakt met gel-textuur en gebroken schelpen vermengd met structuur-gel.

2014 Lucy in the Sky
Dit doek is met enige duizenden dennen-naalden die per stuk handmatig beschilderd zijn en ingelegd tot figuren die U ziet opgeplakt met transparante bindmiddel.Verder heb ik woestijnzand vermengd met deze lijm zodat het op een steenachtige structuur lijkt als achtergrondkleur.
Het was het genomineerde doek in 2015 op Kunstroute Leiden bij stichting Zon.

2014 Project Gibo
Dit beeld gemaakt van Gibo-Blok dus zacht waarin ik met een vijltje de groeven erin gevijld heb en bij het gat begonnen en gekeken waar ik uit kwam dus onvoorzien en met risico,s omdat het erg bros is. Daarna met chemische kunsthars geÔmpregneerd om het te beschermen tegen breuk. Maar de kleur is van wit naar zandkleur veranderd door deze kunsthars.Nu verder gegaan met andere steensoorten zoals Speksteen en Serpentine.

2015 De Vlag
The Flag is een gebouw tijdens de ramp van 09-11 te New -York. Het boekje waarin deze afbeelding stond kreeg ik aangereikt door de gemeente New-York omdat ik een groot schilderij gemaakt had van de Twin-Towers voor de ramp.Ik schilder bijna nooit realistisch maar dit vond ik mooi gelukt. Acrylverf met transparante verf erin verwerkt.

2015 Lokkertje
Deze geschilderde vis beplakt met echte oude Nederlandse centen en de grote vissen beplakt met oude Nederlandse bankbiljetten hebben als voorstelling van gooi een klein visje uit om een grote vis te vangen. Op triplex beschilderd en met gel-textuur erin verwerkt.

2015 Eerste Keus
Dit doek met de Kruisiging erin geschilderd en een embleem van de Joodse Ster gecombineerd met een donkere sobere kleur maken dit schilderij tot een bijzondere voorstelling waarin het geloof in de Messias centraal staat.Geheel in acrylverf en met textuur van gel gemaakt.

2015 Gedachteloos
Dit bijzondere doek is beschilderd met acrylverf en heeft als voorstelling dat men wel eens iets ziet wat men niet herkend en later alsnog tegenkomt dus een herhaling of herkenning die je niet meteen kan plaatsen. Bewerkt met IsraŽlische munten en acrylverf-vellen een vrij nieuwe techniek waarin je verf laat opdrogen tot een zogenaamde skin en deze later tot vorm snijdt.

2015 Geen Titel
Dit kleine doekje is beschilderd met acrylverf en er zitten gel-afbeeldingen erin verwerkt met christelijk signatuur zoals de bazuin als Christus terug komt met macht en luister en ook andere afbeeldingen.Als Christen verlang je naar die Grote Dag waarin de wereld verlost zal worden van alle ongerechtigheid.

2015 Gevangen Schoonheid
Dit schilderij is met acrylverf beschilderd in felle kleuren als achtergrond en bewerkt met gebroken schelp en touw gedrenkt in kunsthars en gel-textuur in de bloemen verscholen achter een echt visnet gehard met paverpol lijmoplossing.
Als lijst heb ik boomschors gebruikt beschilderd met metallic-verf op een houten achtergrond.

2015 Surrogaat van Mondriaan.
Doeken na-apen wil ik niet maar gezien het onvoorstelbare patroon van Mondriaans Schilderij Victorie Boogie-Woogie was ik enorm onder de indruk dus daarom heb ik ook een eigen kleurinvulling gebruikt om het origineel te ontwijken en het is beschilderd met acrylverf hoewel Mondriaan ook stukjes stof gebruikte.

2015 Hoe Lang Nog
Dit schilderij met een T-V erop en gevaarlijke wapens erin verwerkt duiden aan hoe lang er oorlog op deze aarde is en waar zelfs kinderen eraan moeten geloven.Stopt het dan nooit. Is geld dan zo belangrijk voor mensen die al rijk zijn dat ze hun medemens willen vernietigen voor eigen gewin. Gelukkig komt hier een eind aan als Christus terug komt en dat kan sneller gaan als verwacht.Opgebouwd met acrylverf op triplex.

2015 Jacobs Gevecht
Dit Bijbelse verhaal op schilderij van Jacobs gevecht met God toen hij zijn broer tegemoet ging. Geheel ingevuld met acrylverf en gel-textuur met diverse metallic-tinten erin verwerkt.

2015 Katwijk
Dit met acrylvellen ingevulde doek met de witte kerk die niet wit is omdat ik het geloofsleven wilde aanduiden in kleur van mensen die wel kerkelijk ingesteld zijn en mensen die er niets mee hebben. En de vuurtoren die beiden als symbool op de boulevard staan van Katwijk. Geheel met acrylverf en gel erin verwerkt.

2015 Memories
Dit moderne doek beschilderd met acrylverf en vervlogen Spaanse thema,s erin verwerkt zoals U ziet en opgevuld met gel-structuur en diverse speciale metallic-verven in dunne lijnen.

2015 Nadworna
Dit glasschilderij met loodlijnen erop en diverse kleuren symboliseren de waanzin van de 2e wereldoorlog met misdaden tegen het Joodse Volk en de monumenten die daaruit voortkwamen vanuit mijn eigen visie omgezet in vorm en kleur en met Hebreeuwse letters erin verwerkt.

2015 Never Alone
Nooit meer alleen is de voorstelling op dit doek beschilderd met acrylverf in combinatie met gel-structuur .
In moeilijke periodes van je leven dacht je dat je alleen stond totdat er 4 voetstappen achter je waren omdat God je gedragen hebt door die periode heen. Daarom is het van levensbelang om deze identiteit nooit te verliezen. het is n.l. eenmalig als je gedoopt bent daarna houdt het op als je het loslaat.

2015 Openbaring
Dit doek symboliseert de eindtijd waarin de wereld door elkaar geschud wordt door machten en krachten wat men kan lezen in Openbaringen en weet U zeker dat dit een verhaal is wat nooit uitkomt of twijfelt U want U krijgt maar 1 kans (Bekering) om hieraan te ontsnappen.Geheel met acrylverf en gel-lijnen en afbeeldingen erin verwerkt.

2015 Oranje 1948
Dit schilderij met afbeeldingen van de abdicatie van Koningin Wilhelmina in 1948 beschilderd met acrylverf en diverse technieken en speciale verf als achtergrond wat het geheel in een modern jasje steekt.
Een mijlpaal trouwens qua regeerperiode wat bijzonder was in haar eentje.Om trots op te zijn.

2015 Klaagmuur IsraŽl
Ik heb deze muur geschilderd in mijn eigen stijl met veel goudkleur en diverse lichtgevende kleuren in acrylverf en ingevuld met Gel en diverse materialen (Takjes en IsraŽlische Munten) en de Menora in het Midden als Symbool van de brandende braamstruik ten tijde van Mozes. Dit is voor mij het eerste schilderij wat ik in een andere stijl heb geschilderd als wat ik anders doet met abstract.

2015 Vanwaar komt mijn hulp !!
Dit schilderij is beschilderd met acrylverf gemengd met acryl-gel om textuur te creŽren en in mijn visuele gedachtegang weerspiegelt het een gezicht die omhoog kijkt gecombineerd met voetstappen die bij een kloof aankomen en daarna verder gaan . Als men in het leven een kloof of tegenstand tegenkomt helpt God je hier overheen als je je ogen maar op Hem gericht houdt op dat smalle pad. Zo ervaar ik mijn leven en daarom dit schilderij ter illustratie.
De kleuren illustreren het Goddelijke ten opzichte van deze zwarte wereld.


2015 Vector 1
Dit is de eerste schilderij met dezelfde kenmerken als de vroegere serie Trimetrie.
Op gebouwd in acrylverf en ontworpen met lichteffecten met als uitwerking meervoudige schaduwen (kern-bij Ėhalfschaduw).
Uitgevoerd in diverse kleuren.


2015 Vector 2
Het 2e schilderij in de trend van voorgaand schilderij.
Ook in acrylverf is diverse kleuren uitgevoerd.
Uitgevoerd op houten plaat.


2015 Vector 3
Dezelfde stijl als in voorgaande vector-serie maar nu met textuur-gel bewerkt in diverse fluorescerende kleuren.
Uitgevoerd op 3-D doek .
Anders van kleur dan voorheen.


2015 Verandering
Dit abstracte doek weerspiegelt de wereld in donker en goudpoeder erin verwerkt als afgod en creaturen in een wazige toestand die zich doelloos voortbewegen omdat de liefde weg is. Een wereld die ten einde loopt. Droevig en Expressioneel qua ontwerp.


2015 Waanzin
Dit glasschilderij is een ontwerp van de holocaust die door sommige mensen ontkend wordt en mede daardoor heb ik het in volle omvang beschilderd met acrylverf en loodpasta als reliŽf . Ik vind het waanzinnig hoe mensen zo met elkaar om kunnen springen zonder enige vorm van liefde die deze wonden juist kunnen helen in plaats van open rijten. De Engel weerspiegelt de afrekening die in Armageddon (Eindstrijd) plaats vind.

2015 Als de dag aanbreekt !!
Dit kleine schilderij gemaakt van hout-plaat is beschilderd met acrylverf en diverse soorten gel ingekleurd . Het zijn rotsblokken die uit de ruimte komen als een soort kometen die op het punt staan om een enorme ravage aan te richten en waar de mens onmachtig is om dit gevaar af te wenden. Misschien is dit schilderij een middel om beter met deze aarde om te gaan en niet zoals het nu gebeurt.

2016 Armageddon
De huidige feiten dat IsraŽl bedreigd wordt door I.S en andere buurlanden die ook nucleaire wapens willen inzetten om dit kleine land te vernietigen .
Niemand houdt er rekening mee dat Bijbelse profetieŽn deze verschrikkelijkheden hebben aangeduid als de tijd die Armageddon wordt genoemd.
Ik hoef bijbels gezien niet uit te leggen wat er met die landen gebeurt die zich in deze strijd mengen .
Het zal de grootste fout zijn omdat men zich tegen God keert die het land van Abraham, Isaac en Jacob Zijn volk noemt en die in eeuwigheid zal blijven bestaan.
Jammer dat veel mensen en overheden dit feit verwerpen ondanks de grote gevolgen die het voor hun zal opleveren.
Men vecht namelijk niet tegen IsraŽl als land maar tegen God Zijn Woord.
Dit grote doek is met olieverf beschilderd en toegepast met impasto-techniek .
Buiten de geschilderde lijst ziet men rondjes los van elkaar wat aanduid dat de elementen zullen wankelen en er grote duisternis zal zijn.
Het grote aantal kleuren verwoordden de machtsstrijd tegen Gods uitverkoren land.
Dit maakt mij niet geliefd gezien de huidige dogmatische sfeer maar ik hoop dat het mensen zal aansporen om toch eens deze ProfetieŽn onder de loep te nemen en aan God te vragen en bidden om aan het komende oordeel te ontsnappen.
Het getuigd namelijk van hoogmoed die voor de val zal komen.


2016 IsraŽl Gedemoniseerd
Dit doek laat vreselijke beelden zien van de Joodse Vervolging in de 2e Wereldoorlog en zelfs daarna toen zij het land kregen toegewezen door de VN overigens door Brits Mandaat willen vele landen dit land vernietigen.
De toekomst zal het uitwijzen wie hier beschermd wordt.

2016 Oud Katwijk
Deze collage ingeschilderd met acrylverf in special tinten heeft voor mij iets moois omdat Katwijk gezien de fotoís hier in gebruikt een rijke historie bevatten die wereldwijd bekend staan en dat Katwijk door de tijden heen zijn identiteit behouden heeft op stedelijk gebied maar ook op behoud van rust wat kenmerkend is t.o.v. andere dorpen aan de kust.
Uitgevoerd in Acrylverf met plaatjes afgedrukt op plasticfolie ingeseald met vloeibare transparante gel op houten plaat.


2016 Vijanden van IsraŽl
Dit grote doek (Olieverf) weerspiegelt de onderlinge haat tegen het enigste land in het Midden Oosten wat democratisch ingesteld is en die zelfs Arabische mensen en cultuur binnen zijn grenzen toelaat wat constant tegengewerkt wordt omdat zij in een zesdaagse Ėoorlog werden gelokt door hun buurlanden en dit wist te overwinnen met Gods hulp. In diverse kranten uit 1967 staat dat er vijanden waren die zelf toegaven dat er raketten terug kwamen die bestemd waren voor de inwoners van IsraŽl . Nu is er een globale tegenwerking ontstaan omdat zij dit land willen opsplitsen hoewel er wereldwijd andere landen ongestoord hun gang kunnen gaan met mensenschendingen en muren bouwen e.d. Er wordt zelfs zaken gedaan in ruil voor olie en miljardendeals met landen die IsraŽl met een kernwapen willen vernietigen. Profetisch gezien de eindtijd waarin God terug komt en deze landen een ongekende les zal leren en vrede zal brengen vanuit Jeruzalem die al jarenlang onderwerp van discussie is in deze wereld omdat de wereld denkt dat het om veroverde gebieden gaat maar in werkelijkheid een geestelijke strijd tussen God en de duivel omdat Jezus terugkomt.

2016 Overgave
Dit beeld is ontstaan na 3 jaar vijlen met diverse vijlen en daarna met schuurpapier .
Een hectisch werk omdat ik ook nog mijn grenzen opzocht bij het uitvijlen zoals de dunne wanden en de diepte aangeeft.
De soort steen weet ik niet precies maar met de waslaag is de kleur vrijwel hetzelfde gebleven zoals U ziet.
Ik bewerk deze steen op het strand zoals mijn site ook aangeeft i.v.m. stof maar zeker de rust en de zee die mij inspiratie geeft om dit te maken.
En schilderen is ook leuk maar dit is ook verslavend omdat ik nooit weet wat het model uiteindelijk wordt.
Ik laat mijn gevoel bepalen wanneer het klaar is.


Overgave 2016
Bij overgave 2016 staat dit beeld afgebeeld in het grijs maar toen ik het behandeld had met speciaal nat schuurpapier en er blanke lak overheen gespoten had kreeg het de zwarte kleur met een groene waas erin door de chemische werking van de lak met de steensoort. U ziet meteen het verschil wat uitermate verrassend was dan voorheen met steenwas.

Opoffering
Hier in mijn beleving het geschonden gezicht van mijn persoonlijke verlosser (Christus) die voor mij een onbegaanbare weg is gegaan om mijn eeuwig zelfbehoud te garanderen door de schuld van deze wereld op Zich te nemen voor een ieder die tot Hem komt en zijn kruis iedere dag opneemt.
Ongelooflijk en jammer dat er vele mensen zijn die Hem loslaten voor wat de wereld te bieden heeft.